Бургаски и македонски поети договарят общи творчeски проекти

https://www.24chasa.bg/region/article/9886555 www.24chasa.bg
Поетесите Роза Боянова /в ляво/ и Наталия Недялкова представиха Бургас на форума в Македония.

Писателски общности от Бургас и град Велес в Северна Македония ще подпишат договор за сътрудничество, който включва реализация на творчески проекти. Това стана ясно по време на международния литературен форум "Рацинови средби", посветен на големия македонски поет Коста Солев Рацин.

В престижната литературна проява Бургас бе представен от поетесите Роза Боянова и Наталия Недялкова по покана на кмета на Велес Аце Коцевски.

В 58-то издание на литературния форум участваха представители на домакините и поети от България, Сърбия, Черна Гора и Италия. Поезията от България получи висока оценка, а бургаските поетеси бяха поздравени от кмета на Велес, представители на организационния комитет на форума, общината и литературната общност.

По време на деловите разговори домакините проявиха голям интерес към бургаския литературен фестивал Майски срещи на славянските творци „Свято Слово“, който тази година отбеляза своята 15-годишнина. Роза Боянова и Наталия Недялкова разказаха за литературния живот в морския град и за подкрепата, която Община Бургас оказва на местните творци.

За активизирането на сътрудничеството и популяризирането на бургаските писатели в Македония огромен принос има и директорът на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София - драматургът Сашко Насев, коментира Наталия Недялкова.