Във Варна закопчаха крадец на бушони, оставил цял блок без ток

https://www.24chasa.bg/region/article/9889271 www.24chasa.bg

Дежурен състав при Районен съд – Варна взе мярка за неотклонение спрямо 38-годишен мъж, привлечен като обвиняем за кражба от ел.табла, съобщиха от съда. Съдът уважи внесено искане на Районната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 38-годишен мъж. Предявеното обвинение срещу него е затова, че чрез използване на техническо средство са били отнети чужди движими вещи – предпазители от ел. табла, в резултат на което е било прекъснато ел.захранване към абонати.

Деянието е извършено при условия на продължавано престъпление вечерта на 10 юни . Според Наказателния кодекс, престъплението, в което е обвинен, е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“. 38-годишният мъж е многократно осъждан, като по отношение на него деянието се явява извършено в условия на опасен рецидив.

От писмените и гласни доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, поради което му наложи най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“. Определението на Районен съд – Варна може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред ВОС.