Професионалисти и млади хора изпълниха листата на "Българските патриоти" в Стара Загора

https://www.24chasa.bg/region/article/9893983 www.24chasa.bg
Водачът на листата на "Българските патриоти" в Стара Загора Елена Ангелинина. СНИМКА: ФЕЙСБУК СТРАНИЦА НА ЕЛЕНА АНГЕЛИНИНА

"Млади хора, професионалисти в различни области, готови да отстояват интересите на Старозагорско в следващото Народно събрание. Хора, които видяха, че патриотизмът липсва и сега още по-обединени и сплотени отвсякога ще работят като един". С тези думи заместник-председателят на "ВОЛЯ" Кръстина Таскова представи листата на "Българските патриоти - ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ" в Стара Загора.

"Казвам това от пръв поглед, защото имам възможността да участвам в кампанията и да бъда с всеки един от тях. На мен се пада изключителната чест да представя един чудесен отбор. Смея да твърдя, че е най-добрата листа в цяла България, не само на българските патриоти, а на всички кандидати за народни представители. Не случайно е така, защото, знаете, Стара Загора е изключително важна за нас", обясни Таскова.

"Водачът на листата ни Елена Владимирова Ангелинина е семейна с две деца. Народен представител от 44-ото Народно събрание, завършила икономика в Northwood University и бизнес администрация в Американския университет в Швейцария", представи водача на листата Таскова.

На второ място в листата е Венцислав Йорданов Иванов. Той е завършил ветеринарна медицина в Тракийския университет в Стара Загора и специализира хирургия на дребни животни. Работил е като ветеринарен лекар в клиники в града. В последствие завършва и специалност фармация.

"Изключителен професионалист в своята сфера, работил е в различни общини в Старозагорско, запознат е с проблемите на старозагорци", подчерта Таскова.

Недко Пламенов Кузманов е трети в листата. Той е на 40 г. от Стара Загора. Специалист по маркетингов мениджмънт, преподавател в Медицински колеж към Тракийския университет по специалност "Фармацевтика".

Четвърти е Никола Любомиров Пировски. Роден е в Пловдив, на 40 г. Той завършва медицина в Стара Загора през 2005 г. и работи в Медицински факултет на Тракийски университет - Стара Загора. Също семеен, с две деца.

"Листата ни е със средна възраст 40 г. Затова казах и млади, амбициозни хора експерти в различни области", каза още Таскова.
На пето място е Боян Йорданов Кулев. Той е общински съветник в Стара Загора, семеен е и с две деца. Специалист е в туризма и икономиката.

Иван Стефанов Божев пък е шести в листата. Той е икономист от Павел Баня.

Седми е Атанас Николов Боев. Той е бакалавър по финанси, кредит и банково дело и магистър по счетоводство и контрол.

Енчо Валентинов Енчев пък е осми. Таскова го представи като "млад инженер, който има амбицията да подпомага района по отношение на Зелената сделка".

Специалистът по рехабилитация Мария Йорданова Митева е девета в Старозагорската листа на патриотите.

Десетата в листата Мария Ангерова Нанева е на 30 г. Магистър е по икономика и управление на бизнеса.

Кремена Недева Йовчева, която е 11-та в листата, е на 47 г., семейна с дете. Тя работи в сферата на търговията с петролни продукти в нейна собствена фирма, бивш треньор е по художествена гимнастика.

40-годишната Теодора Райчева Лечева е 12-та. "Изключително амбициозна жена, която е завършила техникум по енергетика и продължава да специализира именно в тази сфера", обясни Таскова.

Най-младият представител на листата пък е 13-ият по ред Стамен Иванов Бишков. Той е роден през 2000 г. в Стара Загора. В момента учи в Аграрния универистет в града в специалност "Аграрно инженерство".
Николай Марков е на 14-то място. Той е на 39 г., семеен с две деца.

Завършил е история и педагогика във Великотърновския университет. Магистър е по география и икономика.

На 15-то място е Владимир Борисов Йорданов. Той е на 32 г., завършил е маркетинг във Варна.

Алина Събева Иванова е на 16-то място и е управител на голям фармацевтичен склад.

На 17-то място пък е Веселин Вълев. Той е роден в Стара Загора, завършил е икономика и бизнес администрация в НБУ.

Теодора Георгиева, която е 18-та, е завършила журналистика в Софийския университет. Тя е на 38 г. и е семейна с едно дете.

На 19-то място е Иван Илиев. Той е на 33 г., роден е в Чирпан. Завършил е история във Великотърновския университет и в момента работи като учител по история в Чирпан.

Машинният инженер Златко Костов пък е 20-ти в листата.

На 21-во място е Красимир Червилов. "Нашата мъдрост в листата, при всички тези 30-годишни, които изброих. Завършил музикално училище, след това оперно пеене в Държавната музикална академия в София, магистър е по публична администрация. Работил е в БНР-Стара Загора, три години бе заместник-областен управител, а по настоящем е заместник-директор на Държавната опера", представи го Таскова.

"Последното място е за г-н Александър Сиди, който всъщност ни подбутва всички напред. Роден в Стара Загора, познавате го също. Млад човек. От личните си контакти с него мога да кажа, че е много перспективен политик, за което се радвам, че е в Старозагорската листа, изключително деен народен представител", каза още Таскова.

"Доста съкратих биографиите на нашите кандидати. Вие сами се уверихте, че всъщност това са едни млади и интелигенти, образовани хора, които имат своето място в следващото Народно събрание като представители на Старозагорския регион", обясни зам.-председателката на "Воля".

"Поемам щафетата в Стара Загора от един от най-добрите народни представители в 44-ото Народно събрание, с когото Стара Загора може да се гордее. Това е г-жа Кръстина Таскова. Тя вдигна политическата летва много високо не само тук, но и за всички структури на "ВОЛЯ" в страната. За мен е голяма отговорност да поема щафетата именно от нея. Искам да й благодаря, че е до мен в тази кампания. Благодаря и на колегите от "ВОЛЯ" в Стара Загора. Аз съм сигурна, че те ще дадат всичко от себе си, за да се представим достойно. Сътрудничеството между трите формации в Стара Загора е пример за коалицията в цялата страна. Убедена съм, че заедно, подкрепяйки се, ще постигнем отличен резултат", коментира пък водачът на листата в града Елена Ангелинина.

"Коалицията влиза в тази предизборна кампания с амбицията да обедини целия патриотичен вот, както и със заявка за формиране на голяма парламентарна група в следващия парламент, която да върне дневния ред на обществото и да продължи да защитава твърдата политика в защита на националните интереси. За мен е изключителна чест и отговорност, че съм водач на листата в Стара Загора. Благодаря за подкрепата и доверието, което ми е гласувано от лидерите на нашите партньорски партии", допълни Ангелинина.

"Коалицията българските патриоти обедини три партии, които допреди няколко месеца имаха своите политически различия. Знаете - имахме проблеми, лидерите имаха своите скандали. Направихме нещо, което не се е случвало в българската политика в последните 30 г. Тримата лидери направиха крачка встрани, излязоха от водещи места и казаха, че не искат да влизат в 46-ото Народно събрание на всяка цена като лидери. Те направиха това, за да направим едно обединение, което сме сигурни, че на 11 юли ще направи своя успех", каза пък Александър Сиди от ВМРО, който е на 22-ро място в листата в Стара Загора и е водач на тази в Пловдив-град.

"Длъжни сме да направим този успех. Не за друго, а защото това, което се случва в последните месеци в държавата, е меко казано страшно. Меко казано. И давам веднага няколко примера. Онези, които шестваха миналото лято по улиците на София и големите градове в държавата излязоха, за да обяснят, че не искат ГЕРБ да има връзки с ДПС, че не искат управлението на ДПС, че не искат Делян Пеевски и т.н. Днес същите тези шестващи миналата година, които между другото през цялото време обясняваха, че това е граждански протест и няма нищо общо с партии, днес ги наричаме партии на протеста с чисто нови политически лица, които аз никога не съм чувал и виждал като Татяна Дончева, Мая Манолова, Христо Иванов, ген. Атанасов, Мария Капон и още ред други имена, които никой от нас не беше чувал. Това са чисто нови имена. Ние видяхме, че явно това искаше протеста - чисто нови имена да влязат в парламента. Те влязоха там и започнаха да творят глупости, и днес всички ние берем плодовете от тази тяхна глупост. Защото Христо Иванов имаше да плаща цената за "Росенец" и я плати. Видяхте, че комисията за "Росенец" отпадна от дневния ред на Народното събрание, за да може да бъде вкаран Изборния кодекс", каза Сиди.

Той напомни, че с промените в кодекса ВМРО е било отстранено от изборните комисии, макар "Демократична България" да са имали своите представители на миналите избори, въпреки че тогава са били извън парламента, а са имали само един евродепутат. "А ВМРО беше модерно изчегъртано, нищо, че има двама представители в европаларламента, а "Демократична България" само един. Това е лицето на реваншизма", категоричен бе той.

Като национално предателство Сиди определи промяната в кодекса, с която се отвориха безброй секции в Турция. Той попита и като какъв лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се е срещнал с президента на Турция Реджеп Ердоган.

"Като какъв се е срещал - представител на държавата, представител на политическа партия?", попита Сиди. Той настоя, че ако Карадайъ се е срещал като политически лидер на етническа партия, то със сигурност с Ердоган са обсъждали изборите.

"Длъжни сме да успеем. Това, което се случи в последните дни и месеци в държава демонстрира изключително арогантно политическо поведение на хора, които, Слава Богу, имаха само 9 дни, но ако имаха 90 дни не знам какви други простотии щяха да сътворят", категоричен бе той.

По думите на Борис Ячев от НФСБ, който е водач на патриотите в Пловдив-област, в следващия парламент те ще работят за стабилно мнозинство, което да състави бъдещ кабинет. На този етап те виждат Коалицията "Българските патриоти" в центъра на политическото пространство и сред бъдещите партньори не намират общи цели с БСП и ДПС.

 Избори за Президент и Вицепрезидент и за Народни представители на 14.11.2021 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.