3-годишно от Асеновград с опасност за живота, футболна врата паднала върху него

https://www.24chasa.bg/region/article/9895921 www.24chasa.bg
Детето е в УМБАЛ "Св. Георги"

Дете на 3 г. от Асеновград е в УМБАЛ "Св. Георги", където лекарите се борят за живота му. Хлапето е пострадало на футболното игрище в кв. "Долни Воден", където врата е паднала върху него.

Инцидентът е станал на 3 юни, но за него се е разбрало едва на днешната сесия на общинския съвет в Асеновград, когато съветник е попитал кмета д-р Христо Грудев кой е виновен за случилото се и как се стопанисват спортните съоръжения, съобщи местната ТВ САТ КОМ.  

Пострадалото дете е с тежка черепно-мозъчна травма, контузен бял дроб и фрактури на ребрата. То е било в гръб, когато вратата се е стоварила върху него.

"Имало е и други деца. Цяло чудо е, че няма още пострадали. Смущаващото е, че че вече 10 дни опасната врата е в същото състояние, без да са взети никакви обезопасителни мерки. Нехайството и пропуските на една институция доведе до риск здравето и живота на дете, както и до липса на доверие в институциите, заключи той. Никой не може да върне на пострадалото семейство преживените шок, ужас, страх и болка", казва съветникът.

По случая полицията води разследване. Поискана е информация от общинската администрация кой поддържа стадиона и съоръженията на него.

Кметът на Асеновград е посочил, че първо трябва да се запознае обстойно със случая и едва тогава щял да даде отговор на зададените му въпроси.