Жестока охрана пази Слави в Пловдив, студентите за срещата петдесетина (обновена, снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9898150 www.24chasa.bg
Патрулка и полицейски бус охраняват мероприятието на Трифонов в Пловдив. Снимки: 24 часа

През тройна охрана минават студентите, които искат да се срещнат със Слави Трифонов в пловдивската зала "Сила". Всеки трябва да покаже актуална студентска книжка, за да влезе.

Ивайло Гущеров и Илиян Попов, дошли от Виена и Нидерландия, бяха накарани да си хвърлят бутилките с минерална вода, за да бъдат пуснати. 

Хванахме последния самолет, дето се казва, за да дойдем, обясниха двамата. Илиян, който е последна година "Маркетинг" в Нидерландия, е дошъл, за да зададе на Трифонов въпрос дали не се притеснява от европейския път, който е избрал за своята партия, и не се ли смущава от това, че е предпочел ориентация към Америка, докато в същото време повечето българи симпатизирали на Русия. Според Илиян България трябвало да бъде насочена към себе си, а не да избира друг по-голям брат. 

Ивайло Гущеров е решил да задава въпроси на лидера на "Има такъв народ", като самият той признава, че поради липса на алтернатива бил привърженик на Трифонов и смятал, че на този етап той е човекът, който можел да донесе промяна.

На улицата пред залата са спрели полицейски бус и патрулки. Един от униформените обясни, че били на място, за да гарантират безопасност на пътя. 

Един от активистите не скри притеснението си, че 15 мин. преди срещата няма тълпи от студенти, а залата е за 2 хил. души.

"Има не повече от 50-60 засега", каза Бакърджиев. 

Самият Трифонов изобщо не се показа.

Второкурсничка от Медицинския университет обясни, че идвала на срещата не заради политически симпатии към Трифонов, а да чуе какво мислел за студентските права.

Ива Митева и Тошко Йорданов пристигнаха малко преди началото. Оказа се, че Трифонов е влязъл в залата час преди мероприятието и не се показа пред медиите. Джипът го закарал директно в подземния паркинг и асансьор го откарал до залата. Журналисти изобщо не бяха допуснати.

"Няма студенти. Присъстват не повече от стотина, а в Пловдив има толкова много вузове с близо 40 000 кандидат-висшисти", не скри разочарованието си активист. Той разказа, че организацията на срещата му е коствала страшно много усилия. Недоумява какво е спряло младежите да дойдат. 

Срещата на Трифонов в Пловдив беше обявена като национална, на която се очакваха студенти от цялата страна.

На срещата бяха допускани само хора със студентски книжки.
На срещата бяха допускани само хора със студентски книжки.