Протест за разбит път в Обручище, неремонтиран основно от 40 години

https://www.24chasa.bg/region/article/9900061 www.24chasa.bg
Кадър от БНТ от протеста в село Обручище СНИМКА: БНТ

От 6 часа тази сутрин жителите на гълъбовското село Обручище са на протест заради разбит път, който не е ремонтиран основно от 40 г. Те блокират пътя Гълъбово-Мъдрец за трети пореден ден с надеждата да привлекат вниманието на властите, информира БНТ.

Жителите настояват за основна реконструкция на пътя. От 1976 г. са правени само частични ремонти, разказват местните. Той е натоварен, защото от там минават работещите в големите мини в района.

Протестиращите не са задали краен час на протеста си, а през определени интервали пропускаха автомобилите. Някои бяха излезли на протест с въдици, които символично потопиха в големите локви, образувани от дупките.

"8,5 млн. лв. струва да бъде ремонтирана тази отсечка на цяло. Мисля, че такива пари ще се намерят. Хората са готови на много по-радикални действия и аз едва успявам да удържам гнева им. Постоянно стават катастрофи и напрежение в селото. Това село е едно от най-големите, не само в старозагорска област, ами навсякъде", каза председателят на стачния комитет.