Три изненади подготвиха за премиера Янев в родната му Поповица

https://www.24chasa.bg/region/article/9902850 www.24chasa.bg
Стефан Янев ще гостува утре на родната Поповица

Три оригинални подаръка са подготвили за премиера Стефан Янев в родната му Поповица, където той ще е гост утре на събора.Те са свързани с детството му и традиционното производство в селото, научи 24plovdiv.bg. От кметството не пожелаха да дадат подробности, за да не се развали изненадата.

Преди да поздрави съселяните си, Янев ще разговаря с управниците на малки кметства в читалището на Поповица. Срещата започва в 17, 30 ч. Около 19 часа министър-председателят ще е на площада на селото.

"Всички го очакваме с нетърпение. За първи път премиер идва в Поповица. Ще дойдат хора от цяла България, които имат корени в селото", каза кметицата Веска Мирчева.

Цяла Поповица тръпне, че ще види след десетилетия своя прославен съселянин. Хората го помнят като дете, когато е расъл и е учил там до 1-ви клас. Най-щастлива е неговата първа учителка от детската градина Недка Димитрова. 76-годишната педагожка още пази снимки с него и се гордее, че го е възпитавала. Твърди, че бил много кротко дете, дядо му го водел на градина и го вземал. От малък обичал да играе на военни игри. Правил си войнишки шапки от вестник и отдавал чест.

Заради височайшата визита се очаква стълпотворение.

Деца от танцовия състав към местното читалище ще открият събора. В 20 часа започва концерт на оркестър "Ангелите". 

Поповица ще празнува и в неделя, когато се отбелязва Петдесятница. В понеделник пък, на Свети Дух, ще бъде раздаден курбан от 8 овце край едноименния параклис на селото.