Има ли виновни за инцидента със сина на дизайнера Стоян Радичев?

https://www.24chasa.bg/region/article/9903725 www.24chasa.bg
Стара футболна врата затисна 3-годишен в Асеновград

ФК "Беломорец" е подал документи с искане да стопанисва стадиона в квартал "Долни Воден" в Асеновград, на който тригодишно дете - син на известния дизайнер Стоян Радичев, пострада. Момченцето вече е в стабилно състояние.

Досега за общинското игрище се е грижил футболен клуб "Сокол 2020", който още не е излязъл с коментар по случая, предаде БНТ.

Продължават разпитите на свидетели на инцидента в Асеновград. По случая се води досъдебно производство, а Върховната административна прокуратура разпореди проверка на всички подобни игрища.

"Смятаме да наемем охрана или да сложим камери, да има един ред, да има организация, за да може децата да спортуват спокойни, родителите да са спокойни, когато децата спортуват условията да са добри", заяви Георги Попиванов, председател на ФК „Беломорец" Асеновград.

Кой ще стопанисва игрището ще решат общинските съветници, а пострадалото .

"Ние се надявам някой ден това дете да дойде в нашите редици, да стане капитан на отбора и голмайстор. Той сега е на 3 години, надяваме се след 4-5 години, дай Боже, детето вече да постъпи при нас, защо не", каза Георги Попиванов.

Според треньори малките подвижни врати като тази на игрището в Асеновград отдавна не трябва да се използват. На базата на "Локомотив" (Пловдив) подобни опасни съоръжения са предадени за скрап преди години. Вместо това за школите използват по-големи врати. Те се местят само под надзора на треньор.

"При нас тук на изкуствените игрища има врати, както виждате 5 на 2 метра, които са от тежко желязо и по принцип не могат лесно да паднат. Трябва много сила да се приложи, за да падне цялата тази врата", коментира Димитър Палазов - директор на ДЮШ на "Локомотив" (Пловдив).

Треньорите призоваха базите да се проверяват постоянно, а не само след инциденти.

"Най-вече това дали са застопорени добре, дали примерно са масивни вратите, дали трябва да приложиш голяма сила, за да ги обърнеш и така. Според мен това трябва да се провери от всички. Според мен вратите са най-голямата опасност", допълни Димитър Палазов, директор на ДЮШ на Локомотив Пловдив.

Скоро ще бъдат обявени резултатите от проверката в страната.