Дариха 100 000 лв. за млади медици

https://www.24chasa.bg/region/article/9904638 www.24chasa.bg
Десислава Тальокова

100 000 лева дарение в подкрепа на каузата да останат млади медици в България одобри фондация "Америка за България", съобщи изпълнителният директор на фондацията Десислава Тальокова. Това стана по време на юбилейното тържество по случай 1 година от основаването на фондация „Млади медици за България“ /ФММБ/, която ще получи тези средства. Тя е учредена от пловдивския лекар д-р Динко Младенов.
Финансова подкрепа вече е стигнала до 90 специалисти на възраст до 35 години, които учат и практикуват медицина, стоматология, фармация, медицински сестри, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори, зъботехници и инструктори по хранене.
„Д-р Младенов, давам си сметка, че администрацията, която представлявам сега, през повечето време не само не ти е помагала, но може и да ти е пречила“, обърна се към домакина служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Той обеща това да се промени, тъй като хората вече разбират, че здравеопазването не е социално подпомагане, не е административна дейност, която е някакъв разход на бюджета, а е икономиката на бъдещето.

"Най-важното за човечеството става качеството и продължителността на живота – за което се грижат здравните системи. Бъдещето на високите технологии е медицината. 20 години е зрялост, може да създадеш поколение, да изградиш верига от болници“, допълни министърът, който също подкрепи благородната кауза.