Университети от 4 страни обсъждат във Велико Търново проекти за обмен

https://www.24chasa.bg/region/article/9909646 www.24chasa.bg
Участниците си направиха обща снимка

 Международната седмица „Приятелства за сътрудничество на Балканите“ бе открита във Великотърновския университет.

Събитието събра във Велико Търново 18 представители на администрацията на 10 партньорски университета от Румъния, Албания, Босна и Херцеговина и България, съобщиха от ректората.

Заместник-ректорът по управление на качеството и акредитацията проф. д.н. Вихрен Бузов приветства гостите от името на академичното ръководство и лично от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов.

„Сътрудничеството на Балканите е една от доминантните цели на стратегията ни. Искам да ви пожелая ползотворна съвместна работа през тази седмица като не забравяйте да се насладите на чудесните места в нашия красив град – старата историческа столица на България“, каза в приветствието си проф. Вихрен Бузов.

Събитието е посветено на споделяне на опит и добри практики в администрирането на студентската и преподавателската мобилност по програма „Еразъм+“. Великотърновският университет вече е кандидатствал за финансиране като водеща организация и партньор в няколко смесени интензивни програми за студенти и преподаватели в областите педагогика, спорт, иконопис, администрация и право. Програмите се провеждат съвместно с участието на поне три университета от три различни държави. Те са наречени „смесени“, защото съчетават обучение чрез физическо присъствие в продължение на една седмица с дистанционно обучение - съвместно решаване на поставени задачи при използване на дигитални средства. Седмицата се финансира по „Еразъм+“ проекти на университета за дейност КА103 със страни на ЕС и дейност КА107 с Албания и с Босна и Херцеговина.