Ремонтират магистрала "Тракия" край Стара Загора с месец по-дълго - срокът удължен до 30 юли

https://www.24chasa.bg/region/article/9910526 www.24chasa.bg
Вместо до 30 юни, ремонтът на автомагистрала "Тракия" край Стара Загора ще продължи с месец повече - до 30 юли т.г., съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Снимка: Ваньо Стоилов

Ремонтът на вълнистия асфалт в двете платна на автомагистрала "Тракия" в участъка от км 184+740 до км 208+181 ще продължи до 30 юли т.г., а не до 30 юни, какъвто беше първоначалният краен срок за възстановителните работи. Това стана ясно от заповед на Агенция "Пътна инфраструктура" от 18 юни т.г. Агенцията определя тази своя заповед като "наложителна и неотложна". Една от причините за забавянето е и некачественият ремонт, който констратира намясто при своя проверка новият шеф на агенцията Апостол Минчев и необходимостта от ремонт на ремонта.

Първоначално срокът за края на възстановителните работи беше 30 юни и очакванията бяха желаещите да почиват на българското Черноморие да не бъдат затруднени при пътуването си към морето със задръстванията по стария път между Чирпан и Стара Загора през село Ракитница и околовръстния път на областния град. От новата заповед стана ясно, че тази схема на движение остава до 30 юли. До тогава се запазва и въведената временна организация на движението при пътен възел Стара Загора - квартал "Кольо Ганчев" и пресичането на Околовръстния път на града. Това се казва в съобщения на общинския пресцентър от днес, 21 юни.

Движещите се по път I-5 /направлението АМ "Тракия" - София/ остават с предимство, а транспортните потоци по път II-66 са с второстепенно направление.