На 30 юни в Русе обсъждат програмата за качество на въздуха

https://www.24chasa.bg/region/article/9910676 www.24chasa.bg
СНИМКА: Община Русе

На 30 юни от 17 часа в зала "Св. Георги" на Община Русе ще се проведе общественото обсъждане на проекта на предварителния вариант на „Програма за качеството на атмосферния въздух по показатели ФПЧ10 и ФПЧ2,5 на Община Русе за периода 2021-2026 г.“ Обсъждането може да бъде следено в реално време на този линк.

Основната цел на програмата е да се идентифицират и планират най-подходящите за местните условия и същевременно ефективни мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух, които да доведат до постигане и поддържане на определените в европейското и националното законодателство норми за опазване на човешкото здраве.

Програмата се разработва само за фините прахови частици с описания размер и тя касае правомощията на местната власт, съгласно действащото законодателство.

Документът е достъпен на четири части в края на този текст.

Становища, мнения и коментари по него могат да бъдат изпращани писмено до 1 юли:

• на хартиен носител до адрес гр. Русе, пл. „Свобода“ №6

на вниманието на: г-н Димитър Недев – зам.-кмет на Община Русе;

относно: Проект на предварителен вариант на „Програма за качеството на атмосферния въздух по показатели ФПЧ10 и ФПЧ2,5 на Община Русе за периода 2021-2026 г.“;

• по електронен път на e-mail: r.vutsova@ruse-bg.eu;

относно: Проект на предварителен вариант на „Програма за качеството на атмосферния въздух по показатели ФПЧ10 и ФПЧ2,5 на Община Русе за периода 2021-2026 г.“.

Виж четирите части по-долу

Първа част

Втора част

Трета част

Четвърта част