Международен форум събира морски експерти в Бургас

https://www.24chasa.bg/region/article/9910869 www.24chasa.bg
Международният морски форум ще бъде в новия Конгресен център на Бургас.

Международен форум „Синьото бъдеще - наша отговорност” събира доказани морски експерти в Бургас на 25 юни, когато се отбелязва Деня на моряка.

Над 15 наши и чужди специалисти  ще участват в конференцията с доклади, презентации и лекции. Дискусиите в новия Конгресния център ще се проведат в три панела: „Морската индустрия - гарант за работеща икономика”; „Синьо предприемачество - изследвания и иновации” и „Морски бизнес в черноморски регион”.

Форумът ще открие к.д.п. Иван Цонев, председател на Българска асоциация на морските капитани. Той ще говори за приноса на морячеството през годините от създаването на асоциацията.

Темите на международния форум засягат различни аспекти от синята икономика. Лекторите ще дадат отговори за мястото на България в Черно море след конвенцията на ООН по морско право и евроатлантическите реалности в 21 век, за това какви са новостите в опазването на околната среда и развитието на корабоплаването, казаха от Пристанище Бургас.

Ще бъдат обсъждани и въпроси, свързани със сътрудничеството за син растеж в трансграничните региони на Черно море, морската квалификация на младите хора като гарант за бъдещо развитие на синята индустрия.