Олимпийска титла за каратистката Ивет Горанова, пожела кметът на Плевен

https://www.24chasa.bg/region/article/9914130 www.24chasa.bg
Кметът на Плевен Спартански пожела олимпийска титла в Токио за каратистката Ивет Горанова СНИМКА: Пресцентър Община Плевен

Медал за каратистката Ивет Горанова от Олимпийските игри в Токио. Това пожела кметът на Плевен Георг Спартански на плевенчанката на среща днес в присъствието на личния й треньор Ангел Ленков, вицепрезидента на Българската национална федерация по карате Русалин Русалинов и кондиционния й треньор Светослав Топузов. Ивет Горанова спечели правото да представлява страната ни на Олимпиадата и победи в квалификационния турнир по олимпийско карате в Париж в категория до 55 кг. На срещата младата спортистка сподели за трудностите, с които се е преборила в дългия път до завоюване на квотата. Треньорът й е убеден, че ще се завърнат с медал от Летните олимпийски игри в Токио, тъй като Ивет е една от десетте най-добри в света в категорията си, съобщи общинският пресцентър.

Ивет Горанова е трикратен носител на званието "Спортист на Плевен", припомни кметът Спартански и й благодари за гордостта, която е донесла на съгражданите си. С пожелание за успех и късмет Спартански връчи на Ивет и на треньора й Ангел Ленков комплект изображения на знакови места в Плевен, допълват от общинския пресцентър. Плевен стиска палци на Ивет, която ще се бори за медал в Летните олимпийски игри в Токио на 5 август т.г.