Арестуваха египтянин за катастрофа с жертва на магистрала "Тракия"

https://www.24chasa.bg/region/article/9914614 www.24chasa.bg

19-годишен египетски гражданин със статут на постоянно пребиващ у нас е обвинен, че при управление на тойота е нарушил правилата за движение и е причинил по непредпазливост смъртта на сирийски гражданин. Жертвата е на 27 г., съобщиха от пловдивската окръжна прокуратура.

Катастрофата е станала на магистрала "Тракия" вчера. Египтянинът шофирал от Харманли към София, като в колата си возел 9 сирийци без документи за самоличност.
 В района на 133-и км младият водач изгубил управление над автомобила. Той се завъртял на пътното платно и се ударил в движещия се зад него опел, управляван също от сирийски гражданин, след което настъпил удар и в мантинелата между двете ленти за насрещно движение. На място загинал сириец, пътник в колата на египтянина. Пострадали са още трима сирийски граждани от същия автомобил, двама от които са настанени в болница. След установяване на състоянието им ще се прецени и прецизира правната квалификация на престъплението. Няма ранени от опела.

Египтянинът е задържан за 72 часа. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвине., е от две до шест години лишаване от свобода.

Отделени са материали за ново досъдебно производство за трафик на хора.