Жената на отстранения шеф на пловдивската полиция: 3-годишният ни син стана свидетел на безнаказаност и натиск

https://www.24chasa.bg/region/article/9918232 www.24chasa.bg
Йордан Рогачев

Гневен пост във фейсбук пусна Николета Пархулева, съпругата на временно отстранения шеф на пловдивската полиция Йордан Рогачев. В него тя отправя обвинения към вътрешния министър Бойко Рашков, президентския съветник Пламен Узунов и зам.-директора на ОД на МВР в Пловдив Петър Тодоров.

"Искам да ви помоля да обясните на всички защо през последния месец вложихте целия този финансов ресурс и влияние върху криминалния контингент, за да опетните името на един български офицер? Защо използвате държавната машина да смаже неудобния старши комисар Рогачев", пише Николета. Тя посочва, че днес в 12, 05 пред дома им е спрял бус на специализираните полицейски сили, който засякъл с "филмова маневра" колата, шофирана от съпруга й.

"И отново с екшън привкус от въпросния бус наизскачаха трима униформени и двама цивилни служители на ОД на МВР. Цялото това представление само защото и.д. директор Тодоров решил, че това е най-уместният начин, за да бъде връчена заповед на ст. комисар Рогачев от министър Рашков! Има законови разпоредби за връчване на подобни документи", пише Пархулева.По думите й свидетел на "тази проява на безнаказаност и натиск станал 3-годишният им син.

Съпругата на Рогачев е категорична, че като български офицер той е служел 20 г., спазвайки върховенството на закона.

Той е временно отстранен от поста си заради образувано срещу него дисциплинарно производство. От пресцентъра на ОД на МВР в Пловдив не уточниха за какво е.