Осемнадесетият випуск млади екскурзоводи получиха дипломи в Лапидариума

https://www.24chasa.bg/region/article/9919784 www.24chasa.bg
Директорът д-р Иван Църов връчи дипломите на новите гидове

Единадесет ученици от Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Велико Търново получиха дипломи за завършен курс по екскурзоводство в Лапидариума на Археологическия музей.

Учениците, 10 момичета и 1 момче, приключиха двегодишния курс на обучение в Клуб „Млад екскурзовод” при Общински детски комплекс – Велико Търново, уточняват от музея . Те са от 11 клас, владеят английски, руски, френски, испански и немски език, притежават основни познания за българското Средновековие и Възраждане и по време на курса са придобили умения за общуване и комуникация с различна аудитория.

Удостоверенията бяха връчени от директора и зам.-директора на Регионален исторически музей-Велико Търново д-р Иван Църов и д-р Миглена Петкова и д-р Светлана Атанасова, уредник в отдел "История на България XV-XVIII век".

Това е осемнадесетият випуск млади хора, които се обучават в тънкостите на екскурзоводската професия и трупат знания за историята на Велико Търново и музейните обекти в Клуб "Млад Екскурзовод", ръководен от Мария Джамбазова.