Пренасят черната кутия на падналия МИГ до Военноморската база във Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/9920361 www.24chasa.bg

Цялото ръководство на Военноморските сили е прекомандирано към Шабла, където вече е открита черната кутия на самолета на майор Валентин Терзиев. Очаква се тя да бъде пренесена до Военноморска база - Варна с миночистача "Цибър" . Там ще се извърши и обследването на устройството на разбития самолет.

Това научи "24 часа" от пресцентъра на ВМС. Очаква се повече информация на нарочен брифинг от министъра на отбраната по случая. Към 15.30 е предвиден и брифинг на командващия на ВМС. 

Операцията по търсенето й бе подновена тази нощ , след обследване на записите, които бяха направени за да бъде локализирано еветуалното й местонахождение. 

Припомняме, операцията по издирването на черната кутия беше подновена днес след анализ на събраната информация за евентуалното ѝ местоположение. В операцията се включиха минен ловец "Цибър" и моторен катер 213 от състава на Военноморските сили, както и група със специализирано подводно оборудване от фирма "Хидроремонт".

Надеждите са, че данните от нея ще разкрият причината, поради която военният самолет се разби по време на натовско учение преди седмици.

Очаквайте подробности!