Прокуратурата подхвана пияната, убила тийнейджър на пътя

https://www.24chasa.bg/region/article/9941093 www.24chasa.bg

Наблюдаващият прокурор от Врачанската окръжна прокуратура изготви постановление за привличане към наказателна отговорност спрямо Весела В. от врачанското с. Търнава по обвинение за извършено от нея престъпление. Досъдебното производство по случая е започнало след постъпила информация за пътнотранспортно произшествие със загинал, съобщиха от прокуратурата.

В хода на разследването е било установено, че на 29 юни 2021 г. 39-годишната Весела В. управлявала лек автомобил „Ауди А4“ по ул. „Георги Димитров“ в с. Търнава. Жената не контролирала непрекъснато превозното средство и не осъществявала зрителен контрол върху пътното платно. Вследствие на действията й настъпил удар с предната дясна част на управлявания от нея автомобил в задната гума на движещия се пред нея велосипед. Вследствие на сблъсъка починал 17-годишният велосипедист Габриел К. от с. Алтимир.

Предизвикалата пътнотранспортното произшествие Весела В. е била тествана за употреба на алкохол. По надлежен ред е било установено, че тя управлявала автомобила под въздействие на алкохол, с концентрация 1,05 промила. От направена справка е видно, че водачът има нарушения на Закона за движението по пътищата.

Предстои водачката да бъде привлечена в качеството на обвиняема за извършеното от нея престъпление по транспорта, причинило смъртта на друг участник в движението. Изготвено е постановление на наблюдаващия прокурор за задържането й за срок до 72 часа за довеждането й във Врачанския окръжен съд.