Кметът на Ловеч изрази тревога от финансовите ограничения по строежа на АМ "Хемус"

https://www.24chasa.bg/region/article/9944686 www.24chasa.bg
Корнелия Маринова Снимка: Архив


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изрази своята и на много хора тревога от предприетите финансови ограничения по строежа на АМ "Хемус" в изявление:
"Изказването на министъра на финансите, че това не е спешен ремонт, както и решението, което МС взе неотдавна, хвърлят в огромно притеснение нашата общност. В тази връзка хората питат - на базата на какво е взето това експертно решение и становище, че това не е обект от първостепенно решение? Извършена ли е предварителна оценка на съответствието, нещо, което се изисква и за най-малките проекти, за да се види какво ще е отражението на един или друг проект върху развитието на местната общност? Очевидно не е."
След това кметът на Ловеч изтъква, че много от инвеститорите, които и в момента са заявили желание за работа, се чувстват объркани от това, което се случва. Маринова подчерта, че много от фирмите са поели ангажименти за разширяване на производството с оглед перспективата на магистралата. След това пита - не се ли притесняват управляващите от искове?
"Считам също, се казва още в изявлението, че това е огромен удар по общините, защото мнозина от общинските ръководства сме предприели действия по реновиране и рехабилитация на индустриалните зони, включили сме се в интегрираните планове за развитие, в изграждане на нови паркове и зони. Какво става на практика с тези наши проекти и заетост на хората?"
След това изтъква: "Изключително сериозен е проблемът за доверието към държавата. Не е сериозно в момент, в който има поети ангажименти, държавата да казва - прекратяваме работата дотук. Всеки трябва да си даде отговор на въпроса - кой какви перспективи за развитие дава за Северна България на гражданите? Мисля, че отговорът е ясен."