Прокуратурата проверява сделка за земя в Морската градина във Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/9947503 www.24chasa.bg

Върховната административна прокуратура образува преписка по информация в медиите за извършена продажба на „нови 6 декара земя в местността „Салтанат“, които представляват част от Морската градина във Варна.

Твърди се, че сделката е извършена през миналото лято от областния управител на област Варна, а купувач е търговско дружество и така тази земя e попаднала в „частни ръце“.

Съблюдавайки държавния и обществен интерес ВАП ангажира Окръжна прокуратура - Варна, за извършване на проверка, при която да се преценят законосъобразността на действията и административните актове на областния управител, съобщават от пресцентъра на институцията.

При осъществяването на проверката по този ред следва да се предприемат всички предписани от нормативните актове мерки, с цел защита на държавния и обществения интерес.

В случай на констатиране на закононарушения или незаконосъобразни административни актове, ще се прецени налице ли са основания за предприемане на други действия по реда на надзора за законност.

Ако в хода на работата бъдат установени данни за престъпление, ще се сезира компетентната структура на прокуратурата.