Слънчев бряг с нови улици, още по-зелен и осветен

https://www.24chasa.bg/region/article/9955889 www.24chasa.bg
На различни места в Слънчевбряг се изграждат нови улици.

Най-големият ни черноморски курорт добавя нова инфраструктура на възлови места с помощта на община Несебър. Основните дейности са свързани с оформяне на улици, грижи за зелените площи и публичните пространства, текуща поддръжка на улично осветление, мероприятия по осигуряване на пътна безопасност.

Инфраструктурни подобрения се извършват в районите на квартал „Стадиона“ до к-с Алфа и при х-л „Версис“ в близост до магазин „Младост“. Ремонтите дейности и на двете места са част от програмата на общината за подобряване на жизнената и градска среда в Сл. Бряг и включват доизграждане на отсечки от улици с важно значение за движението на МПС-та и граждани.

В момента тече подготовка за начало на строителство на улица в кв. „Пясъците“, успоредна улица „Първа“, която ще бъде част от по-мащабно пътно съоръжение.

Осветлението на публичните площи в западната част на курортния комплекс е обект на системна поддръжка и грижите за него са целогодишни. Тече и подновяване на хоризонталната и вертикална пътна сигнализация в Слънчев бряг, за да се подсигури безопасността на движение. Част от тази дейност е и сезонната профилактика и поддръжка на светофарните уредби на територията на Несебър, сред които е и съоръжението на кръстовището при отбивката за с. Тънково.