Пожар край "Тракия", катастрофа и задръстване на отклонението от магистралата между Чирпан и Стара Загора

https://www.24chasa.bg/region/article/9956116 www.24chasa.bg
От удара между двата камиона на отклонението от магистрала "Тракия" щетите са само материални, но катастрофата забави движението на автомобилите и в двете посоки. Снимки: Ваньо Стоилов

За втори път в рамките на 5 дни край околовръстното шосе на Стара Загора в района на квартал "Кольо Ганчев" избухна пожар, днес огънят унищожи непожънат блок с пшеница на площ 46 декара и 11 декара овошки, преди да бъде загасен. Сигналът за произшествието е подаден около 12,30 часа.

При пожара на 1 юли почти на същото място пламъците пак тръгнаха от житен блок, която подсказва, че запалванията може и да не се случайни.

Задимяването от тях стана една от причините днес по пътя между Чирпан и Стара Загора, откъдето заради ремонтите преминават автомобилите от магистрала "Тракия", да се образуват огромни колони - според очевидци - по десетина километра и в двете посоки. Друга причина за задръстването беше лека катастрофа между два камиона, пътуващи на изток към Бургас - задният застига каращия пред него и го блъска.

Така изглеждаше днес по обяд пъплещата към София колона от автомобили между Стара Загора и Чирпан.
Така изглеждаше днес по обяд пъплещата към София колона от автомобили между Стара Загора и Чирпан.

В резултат на удара кабината му е смачкана, возилото е спряло в канавката. Щетите от произшествието, което стана към 11 часа днес в района на разклона за село Винарово между Чирпан и Стара Загора, са само материални. Трябвало е обаче пострадалият камион, който е със старозагорска регистрация, за бъде измъкнат от канавката и качен на платформа, което е забавило пътуващите към морето.