Уникално въздушно шоу на театралния фестивал „Варненско лято“

https://www.24chasa.bg/region/article/9959040 www.24chasa.bg

Акробатът Димитър Симеонов се завръща в България с вертикален танцов спектакъл, посветен на 20-та годишнина от побратимяването на Варна и Дордрехт

Впечатляващ холандски вертикален танцов спектакъл на открито ще бъде част от тазгодишното издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“. Холандската театрална трупа AIRA, чийто съосновател e българският акробат Димитър Симеонов, е подготвила за своето първо представление в България изцяло нов спектакъл. ПОЛЕТЪТ ще спре дъха на публиката с впечатляваща акробатика, танц, светлина и музика, демонстрирайки липса на страх от височина и предизвиквайки гравитацията.

Спектакълът ще включва и музикални изпълнения на Керана и група „Космонавтите“. Началото е 21.30 ч., а мястото - ФКЦ-Варна. Достъпът е свободен, събитието не на открито.
Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Посолството на Нидерландия в България и е посветено на 20-та годишнина от побратимяването на градовете Варна и Дордрехт.

AIRA се състои от професионален международен екип от „летящи“ ентусиасти с над 15-годишен опит в създаването и изпълнението на впечатляващи спектакли. Всеки от изпълнителите притежава уникални качества в акробатиката, театъра и танците, като ги обединява в едно цяло. Създатели на AIRA са Рейчъл Мелиф и Димитър Симеонов.

Избрани кадри от изпълненията на AIRA можете да откриете тук:
https://www.verticalwalldance.com/video-wall-dance