Без проблем започна изборният ден в Кърджали

https://www.24chasa.bg/novini/article/9975315 www.24chasa.bg
Според председателя на РИК Величка Георгиева изборният ден в Кърджалийска област е стартирал нормално
Според председателя на РИК Величка Георгиева изборният ден в Кърджалийска област е стартирал нормално СНИМКА: Ненко Станев

В нормална обстановка започна изборният ден в област Кърджали, съобщи председателят на районната избирателна комисия Величка Георгиева. Всички секционни комисии са започнали работа още преди 8 часа. В няколко секции не са се явили членове, но своевременно са били заменени с резервни. Всички машини са сработили и засега няма технически проблеми.

Още в началото на изборния ден е подадена жалба. Тя е срещу кмет на кирковско село, който стоял в изборното помещение. Предстои районната комисия да се произнесе по жалбана.
Около 480 служители на ОД на МВР, РДПБЗН, Зоналното жандармерийско управление и Гранична полиция са включени в охраната на обществения ред и на изборните секции, съобщиха от ОД на МВР - Кърджали. Изборен щаб в Областната дирекция ще контролира и координира действията на полицейските сили, възложени им от закона в изборния ден.
Сектор „Български документи за самоличност“ и паспортните звена в Районните управления ще работят до 19,30 часа и ще издават удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават лична карта. През последната седмица в сектора са били обслужени 2444 жители на областта, издадени са били 1134 лични карти, 1813 паспорта и 39 удостоверения за гласуване.