4 секции с над 300 избиратели в Благоевградско нямат машини, а само бюлетини, алармират от ГЕРБ

https://www.24chasa.bg/region/article/9975686 www.24chasa.bg

Председателят на СИК с. Горно Краище, община Белица, Анифе Коренарска от квотата на ГЕРБ подаде оставка след като в секцията не бе осигурена машина за гласуване. В жалба до ЦИК и до РИК - Благоевград Анифе Коренарска сигнализира, че по списък избирателите са над 300 и следва да бъде осигурено машинно устройство за гласуване. "Липсата на машина за гласуване представлява грубо нарушение на изборните правила, съгласно Изборния кодекс. В други секции на територията на община Белица са осигурени по две устройства за гласуване", се казва в сигнала.

И за други такива случаи в Благоевградска област сигнализират от ГЕРБ. Две от секциите в община Якоруда с над 300 избиратели дъщо не са получили машини за гласуване. В секция в с. Конарско и секция в с. Юруково не бяха предоставени машини за гласуване. Предоставени са само хартиени бюлетини, въпреки че по избирателен списък секцията в село Конарско е с 399 избиратели, а в село Юруково-449.

В секция в с. Долно Дряново, община Гърмен, също няма осигурена машина за гласуване, въпреки че броят на избирателите по избирателен списък е 436.