Спокойни избори във Врачанско, една секция за кратко остана без ток

https://www.24chasa.bg/region/article/9975698 www.24chasa.bg
Спокойни избори във Врачанско, една секция за кратко остана без ток

Изборите в Врачанска област започнаха нормално и в спокойна обстановка, без нарушения на обществения ред, съобщиха от ОД на МВР. Полицаи охраняват изборните секции, а след края на изборния ден ще съпроводят изборните книжа до съответните пунктове за предаване.

Всичките 322 секции на територията на 10-те общини в областта са били отворени в 7 часа. На някои места членове на СИК са закъснели за работа, но са предприети действия за заместването им, което не се е отразило на изборния процес. Над 155 хиляди души имат право на глас във Врачанско днес. Те ще избират 6 народни представители в 46-ия парламент.

Мобилни екипи на полицията ще посетят всеки сигнал за нарушение на изборния процес. Паспортна служба пък ще работи до 19.30 часа. До момента са издадени 72 удостоверения за гласуване.

Липсата на електричество спря за кратко изборния процес в секция в село Малорад, община Борован. Информацията съобщи говорителят на РИК – Враца Албена Коцанкова. По думите й след намесата на РИК електричеството е било възстановено след пауза от около 20 минути.