Вижте как протича изборният ден в Кърджали (Видео)

https://www.24chasa.bg/region/article/9976423 www.24chasa.bg
7,5 процента беше избирателната активност в Кърджалийско до обяд. СНИМКА: Ненко Станев

Аварирал далекопровод постави под въпрос машинното гласуване в района на 20 населени места между кърджалийските села Перперек и Широко поле. За около час е спряло електрозахранването.

От Районната избирателна комисия заявиха, че изборният процес не е прекъснал заради аварията. Машините използвали резервно захранване. Малко след 12,30 ч аварията е отстранена и електрозахранването е възстановено.

В останалата част на Кърджалийска област изборният ден протича в нормална обстановка. В РИК са постъпили няколко жалби, но те са несъществени. Избирателната активност до обяд е около 7,5%.

Броят на избирателите в Кърджалийско по списък е 258 491, което е с около 5000 по-малко в сравнение с изборите на 4 април. Броят на депутатите, които се избират в Кърджали са 5.

От всички 545 секции в 204 се гласува с хартиени бюлетини. Две от машините в селата Патица и Люляково са аварирали.

На автогарата в Кърджали е спокойно и няма извънредни автобуси от Турция. Тази сутрин са пристигнали 3 рейса, които обслужват редовни линии. През последните две седмици в Кърджали и областта обаче нарасна броят на изселници, пристигащи от Турция. Повечето от тях идват в областта, за да подменят личните си документи са самоличност, а други съчетават отпуските си с предстоящия след седмица Курбан Байрям.

Повечето от пристигналите от Турция възнамеряват да упражнят правото си на вот.

Очаквайте следващото видео от специалната изборна поредица на "24 часа", която следи пряко събитията днес, в 14 часа.