Бащата на загиналия Тодор: 2000 лв. ли струва човешкият живот? (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/9992547 www.24chasa.bg
Бащата Тодор Бараков иска справедлив процес.

Десетки с плакати "Убийците в затвора" са пред сградата на съдебната палата в Пловдив час преди да започне делото срещу Петър Маринашки. На 11 ноември м.г. в катастрофа той погуби Тодор Бараков и Виктор Василев на 16 и 17 г. В момента Маринашки е на свобода срещу 2000 лева.

"Толкова ли струва човешкият живот", попита бащата на Тодор Бараков, който носи същото име. Той също е на протеста с черна тениска. Почерненият родител каза, че очаква да бъде даден ход на делото и Маринашки да бъде задържан.

Според адвоката на близките на жертвите Антоанета Николова отчетеният полеви тест на Маринашки е дал неверен резултат. Имало категорични данни, че е шофирал под въздействие на марихуана.

Според бащата на Тодор Бараков кръвният тест за дрога е показал точно наличие на наркотика. Той е изпратил сигнал до служебния вътрешен министър Бойко Рашков, в който настоява да бъде потърсена отговорност на двама полицаи от Стамболийски, които не са иззели важен запис от камера на бензиностанция, насочена точно срещу местопроизшествието.

Майката на Тодор се надява виновният шофьор да получи най-строго наказание. "Каквото и да му дадат - детето ни го няма и няма да се върне. Не сме го чули да поднесе извинение", добави тя.

Катастрофата стана край пловдивското село Кадиево. По думите на бащата необяснимо е как полевият тест за дрога се оказал отрицателен, след като кръвният е положителен
Все още не е получил отговор от Бойко Рашков. Предишното съдебно заседание беше отложено, тъй като се оказа, че обвиненият за причиняване на смърт по непредпазливост водач Петър Маринашки не е получил препис от обвинителния акт.