Монтанско село става европейско с табели образцов дом

https://www.24chasa.bg/region/article/9996276 www.24chasa.bg
Кметицата Нина Петкова

Най-малката община Община Георги Дамяново проведе кампанията "Образцов дом". Идеята на инициативата е да се стимулира населението да се грижи за дворовете в домовете си и общите площи около тях, да се подържат в добро състояние- чисти и озеленени. А селата да бъдат подредени и приветливи.

Кметицата Нина Петкова призова жителите да се погрижат за своите къщи като възкреси добрите примери от миналото.

"Желаещите да участват в кампанията изпратиха по 5 снимки на общите части на имота, двора и прилежащия тротоар. Някои бяха придружени от кратък текст. Комисия направи оглед на всеки дом, участник в конкурса... Наградите са табелка "Образцов дом" и националното знаме", казаха от общината.

Под връх Копрен бяха обявени победителите в конкурса за „Най-добре поддържано населено място”. Наградата за победителите е ваучер на стойност 450 лв, и 300 лв, 100 лв е поощрителната премия за всички участници. По-вълнубащо беше,че добрите стопани получиха националния трибагреник.

„Победител в категорията за голямо село е Георги Дамяново с 40 т., по 38 получиха селата Говежда и Копиловци.„Тази година наистина страшно много се направи в Георги. Дамяново, каналите се почистиха, облагороди се зелената площ, засадиха се нови дървета, каза кметът на общината Нина Петкова и добави,че имат недостиг на работници.