Ако искаш да купиш дом, а не просто имот

https://www.24chasa.bg/savetnik/article/7618040 www.24chasa.bg

Когато говорим за имотния пазар в България, винаги на преден план стои въпросът- „Наем или ипотека?“

Разбира се и двата избора имат своите плюсове и минуси. Животът под наем ти осигурява свободата, че във всеки един момент можеш да се преместиш в друг имот, друг град и дори друга държава. В същото време месечният наем често се възприема като неоправдан разход, защото приблизително еднаква сума може да бъде влагана в собствено жилище, придобито чрез ипотечен кредит.

От своя страна собственото жилище ти позволява пълна независимост- да го обзаведеш както винаги си мечтал, да си вземеш пухкав съквартирант- домашен любимец и да приключиш работния ден в онази зелена вана, която разглеждаш всеки път в онлайн каталога за баня. И да не пропускаме съществения факт, че собственото жилище ще остане значим капитал за наследниците ти.

Предвид множеството фактори, които трябва да анализираш внимателно, те съветваме да бъдеш абсолютно сигурен в решението си за покупка на имот чрез банков кредит преди да предприемеш тази стъпка. Помисли добре кои са приоритетите ти, за да се чувстваш спокойно всеки ден, когато се прибираш вкъщи, независимо дали в края на месец ще платиш наема или вноската по кредита.

И все пак има един сигурен признак, че си готов за покупката на твоето собствено жилище- ако си на етапа от живота си, в който искаш да купиш своя бъдещ дом, а не просто имот.

Решението е само твое, а ние от Райфайзенбанк сме готови да извървим заедно с теб целия път след това, както сме го правили многократно с нашите клиенти.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",