Ако искаш да купиш дом, а не просто имот

https://www.24chasa.bg/savetnik/article/7618040 www.24chasa.bg

Когато говорим за имотния пазар в България, винаги на преден план стои въпросът- „Наем или ипотека?“

Разбира се и двата избора имат своите плюсове и минуси. Животът под наем ти осигурява свободата, че във всеки един момент можеш да се преместиш в друг имот, друг град и дори друга държава. В същото време месечният наем често се възприема като неоправдан разход, защото приблизително еднаква сума може да бъде влагана в собствено жилище, придобито чрез ипотечен кредит.

От своя страна собственото жилище ти позволява пълна независимост- да го обзаведеш както винаги си мечтал, да си вземеш пухкав съквартирант- домашен любимец и да приключиш работния ден в онази зелена вана, която разглеждаш всеки път в онлайн каталога за баня. И да не пропускаме съществения факт, че собственото жилище ще остане значим капитал за наследниците ти.

Предвид множеството фактори, които трябва да анализираш внимателно, те съветваме да бъдеш абсолютно сигурен в решението си за покупка на имот чрез банков кредит преди да предприемеш тази стъпка. Помисли добре кои са приоритетите ти, за да се чувстваш спокойно всеки ден, когато се прибираш вкъщи, независимо дали в края на месец ще платиш наема или вноската по кредита.

И все пак има един сигурен признак, че си готов за покупката на твоето собствено жилище- ако си на етапа от живота си, в който искаш да купиш своя бъдещ дом, а не просто имот.

Решението е само твое, а ние от Райфайзенбанк сме готови да извървим заедно с теб целия път след това, както сме го правили многократно с нашите клиенти.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да види майка си е предсмъртното му желание Тежко болен българин, лекуван в Италия, избра да издъхне в родината си. 34-годишният нашенец поема на своето последно пътуване, за да види родната си майка, преди да затвори очи завинаги. Покъртителната история разплака България и Италия, след като бе публикувана на сайта на медицинска организация в

Първа експозиция за слепи в България. След обиколката всеки трябва да познае какво е усетил Да видиш Дунав мост, но не с очи, а с ръце! Това предлага първата по рода си изложба за незрящи у нас. Девет експоната могат да бъдат усетени в Историческия музей в Русе, научи "България Днес". Посетителите преживяват едни от най-емблематичните сгради в

Снимка на пътен полицай яхнал тротинетка и движещ се в средата на централен булевард в столицата стана абсолютен хит в социалните мрежи