“Лудогорец” без Кешерю за доброто на отбора, Анисе си тръгна

https://www.24chasa.bg/sport/article/10006194 www.24chasa.bg
Кирил Десподов е слязъл на словенска земя от чартъра на “Лудогорец”. Снимка: клубен сайт

Румънският голмайстор на доминатора в българския футбол “Лудогорец” Клаудиу Кешерю е останал извън групата за мачовете от II предварителен кръг за влизане в групите на Шампионската лига срещу “Мура” за доброто на отбора.

Това стана ясно от изказване на наставника на разградчани Валдас Дамбраускас преди качването на чартъра от Варна за Словения за първата среща между двата отбора в сряда.

“Решението за Кешерю бе наистина трудно. Имаме 20 равностойни играчи. Това е лимитът, който можем да запълним за мачовете от тази фаза. Знаете какъв играч е Клаудиу Кешерю и колко е дал на клуба, но в момента гледам какво е най-доброто за “Лудогорец”. Искам да намеря точния баланс в нападението, защитата по фланговете и централната халфова линия. Мисля, че избрахме най-добрия състав за тези два мача”, заяви литовският специалист.

“Ако сме концентрирани и покажем нашата игра, мисля, че няма да имаме много проблеми. Отиваме в Словения за победа”, каза във Варна направилият много силен мач за суперкупата срещу ЦСКА Кирил Десподов.

Халфът от Мадагаскар Абел Анисе пък си тръгва от “Лудогорец” след 7 г.

“Беше истинско удоволствие да бъда част от “Лудогорец”. Този чудесен път, в който бяхме заедно, включваше мачове в Лига Европа, Шампионската лига и спечелени 7 титли на България. Това ще остане завинаги в сърцето ми и ще запазя много приятелства от този период”, сподели в социална мрежа малгашът. У нас той рита още за ЦСКА и “Черноморец”.