Михаил Касабов пропуска олимпиадата заради коронавирус

https://www.24chasa.bg/sport/article/10009779 www.24chasa.bg

Временният президент на БФС Михаил Касабов отпадна от олимпиадата в Токио заради положителна проба за коронавирус.
Той трябваше да бъде представител на ФИФА за цял регион мачове, като трябваше да наблюдава дежурните делегати на футболния турнир.
Точно преди заминаването Касабов си направил тест и той се оказал положителен. Не е изключено да го е хванал на финала на европейското в Лондон, където е разпространен делтавариантът на вируса, стартирал от Индия.

Така или иначе, пътуването се провалило и той е трябвало да бъде сменен.

Михаил Касабов има дълга история на олимпийските турнири, като от повече от 20 години е един от дежурните делегати на тях. Поверявани са му винаги най-трудните двубои.

Олимпийската мечта на трима спортисти приключи още преди откриването на игрите заради коронавируса.

Чилийската таекуондистка Фернанда Агире, състезателката по скейтборд от Нидерландия Кенди Джейкъбс и чехът Павел Ширучек са дали положителни проби и са карантинирани, което практически ги вади от състезанията.

Американският състезател по плажен волейбол Тейлър Краб също е под въпрос, след като е дал положителна проба.

Така от 1 юли насам са дадени 82 положителни проби, които са свързани директно с олимпийските игри.

Агире трябваше да да излезе в състезание още тази неделя. Тя е бронзова медалистка от Панамериканските игри.

Агире е пристигнала в Токио от лагер в Узбекистан, където вероятно се е заразила. Тя е дала две положителни проби на летището при пристигането си в олимпийската столица и веднага е била изолирана.
Джейкъбс и Ширучек са дали пробите си в олимпийското село, което прави ситуацията доста сложна.

Ширучек е вторият чешки спортист и трети от делегацията, който дава положителна проба за коронавирус след пристигането си на олимпиадата.

Преди него изгърмя състезателят по плажен волейбол Онджей Перуич и е много вероятно да пропусне игрите заради карантината.
След това стана ясно, че и треньорът на женската двойка Барбора Херманова/Маркита Слукова - Симон Наух, също се е разболял.