Отрязаха шефа на европейските щанги за олимпиадата заради допинг

https://www.24chasa.bg/sport/article/10009815 www.24chasa.bg

Австралийски ездач изгърмя с кокаин

Първият сериозен скандал избухна заради временния шеф на европейските щанги и президент на руската федерация Максим Агатипов.
От МОК са обяснили, че той не изпълнява критерия да не е бил свързан с допинг през живота си.

Агатипов е част от доклада на Ричард Макларън за далаверите в световните щанги.

Руснакът е временен президент на европейската федерация и член на борда на международната. Той пое поста в континенталната централа миналия месец, след като Хасан Агуш от Турция бе отстранен от всички постове отново заради система за употреба на допинг.
Агатипов веднага заведе дело за връщането на акредитацията пред спешната дивизия на спортния арбитражен съд в Лозана.

Делото бе поверено на французойката Карин Дюпейрон, нидерландеца Манфред Нан и бразилеца Чико Маснич.
Решението на МОК е от 16 юли и не е ясно защо руснакът се е бавил толкова време, за да предприеме действия.

Австрийският състезател по прескачане на препятствия Джейми Кермонд също приключи с олимпиадата. Той е дал положителна проба за кокаин на 26 юни по време на извънсъстезателна проверка. Минималното наказание, което може да му се даде, е 3 месеца, което означава, че не може да участва в Токио.

Така Австралия може да отпадне и от отборното състезание, защото Роуън Уилкс се отказа заради контузия и в момента няма достатъчно състезатели. В момента се търсят заместници, за да не изгори квотата.
Заради употребата на марихуана олимпиадата пропуска и най-бързата жена в света в момента Ша'Кари Ричърдсън, която се призна за виновна и обясни, че е пушила, след като майка починала. Въпреки това отнесе санкция от 1 месец и американците решиха да не я включват дори в щафетата на 4 по 100 метра, която всъщност ще се проведе, след като тя вече ще има състезателни права.