Ръководителите на екипа за подготовката на церемонията по откриването на Азиатските игри в Ханджоу са готови за новото предизвикателство

https://www.24chasa.bg/sport/article/10011469 www.24chasa.bg

Скоро в Ханджоу ще бъдат открити 19-те Азиатски игри. Във вторник на специална церемония бе представен екипът, който ще подготви церемонията по откриването им. Творчески директор на събитието ще бъде режисьорът Лу Чуан, изпълнителен продуцент Ша Сяолан, а музикален директор композиторът Тан Дун, съобщава Радио Китай.

Лу Чуан заяви, че ще използва кинематографския език, за да разкаже на хората за надеждата и любовта. „Церемонията по откриването съвпада с китайския традиционен Празник в средата на есента. Затова ще се фокусирам върху елементи като пълната Луна и събирането на семейството“, обясни той.

За продуцента-ветеран Ша Сяолин, който е с над 30-годишен опит в подготовката на големи събития и спектакли, Ханджоу е ново предизвикателство. „Светът видя чара на Ханджоу по време на гала спектакъла на Г-20 през 2016 г. Тогава работех заедно с режисьора Джани Моу. Очаквам с нетърпение това ново предизвикателство.“ Той добави, че вероятно за първи път ще използват някои технологични нововъведения като виртуална реалност.

Композиторът Тан Дун участва в продукцията на филма за Олимпиадата през 2008 г. в Пекин и получи наградата за музика за същите игри. Маестрото заяви, че този път природата и бъдещето ще са двата ключови фактора в творчеството му. „Ханджоу има красивото езеро Сиху и други природни елементи като вятър и земя, от които може да се създаде хармонична симфония“, добави той.

Азиатските игри в Ханджоу ще се проведат от 10 до 25 септември 2022 г.