С изваден глезен и разкъсани връзки Дейвид Хъдълстоун игра в Токио, за да сбъдне детската си мечта

https://www.24chasa.bg/sport/article/10018056 www.24chasa.bg
Дейвид Хъдълстоун в Ariake Gymnastics Centre в Токио по време на дебютното си участие на олимпийски игри. Българинът изигра шестте си съчетания в квалификациите от турнира по спортна гимнастика за мъже с видима голяма болка и здраво стегнат ляв глезен. Оказа се, че глезенът е изваден и с разкъсани връзки. СНИМКИ: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP,BG

Българският гимнастик Дейвид Хъдълстоун игра на олимпийските игри в Токио с изваден глезен и разкъсани връзки. Не успя да преодолее квалификациите в турнира по спортна гимнастика за мъже в Ariake Gymnastics Centre, но преодоля мисълта за огромната болка, за да сбъдне детската си мечта.

20-годишният Хъдълстоун завърши със сбор от 74,265 точки, след като получи оценки от 12,433 на земна гимнастика, 11,000 на кон с гривни, 12,200 на халки, 14,000 на прескок, 13,166 на успоредка и 11,466 на висилка.

След състезанието Дейвид даде специално интервю за "24 часа".


- Дейвид, болката личеше по лицето ти, но емоцията да участваш на олимпийски игри също е много силна. Как би описал състезанието и изживяването?


- Болката беше наяве, личеше си, но се опитах с волята, с любовта си, с мотивацията заради самия факт, че съм тук на Олимпийските игри в Токио, да махна болките. Опитах се, но някои неща не се случват за един ден. Не мога да кажа, че дадох всичко от себе си. Имам доста грешки, които лично за себе си бих определил и като глупави, но мога да кажа, че това за мен е доста добър опит, защото са ми първи олимпийски игри, на 20 години съм и имам много пред себе си. Това е стъпало за по-високите ми цели и, дай боже - медали, в бъдеще.


- Тоест олимпийският ти дебют е един вид поглед към Париж?

- Да, след края на тези олимпийски игри подготовката продължава - след малка пауза. Но преди игрите в Париж има и други важни състезания - има европейско първенство, световно първенство. Оттук-нататък знам, че моята цел занапред е първо да се възстановя, да съм жив и здрав, да кача начални оценки в съчетанията си, които мога, и психически да съм подготвен за стреса, който сами виждате, че е голям.


- Каква всъщност беше твоята контузия и колко време ще отнеме да се възстановиш напълно?


- Не мога да ви кажа колко време ще се възстановявам - това е божа работа. Тъй като след контузията не съм спирал да товаря крака и най-вероятно се е влошил. Става въпрос за изваден глезен и разкъсани връзки. Оттук-нататък ще има малко почивка, за да възстановя физически и да се изчистя психически. А след това подготовката продължава.


- Тоест изигра шестте си съчетания с изваден глезен и разкъсани връзки? Усещам, че явно дори не ти е минало през ума да се откажеш от участието си на олимпийски игра...


- Да, играх с изваден глезен и разкъсани връзки. Но никога не ми е минавало през акъла да се откажа от участие. Знам какво ще кажат критиците - куфари, екскурзианти, това, онова... Обаче те изобщо не знаят през какво съм минал, за да стигна тук днес. Нека си говорят колкото искат. Но на мен наистина не ми е минавало през ума да се откажа заради болката. Да участвам на олимпийски игри ми е детска мечта. Най-накрая я изпълних. Вече съм официално олимпиец - олимпийски състезател, а отткук-нататък това е история и искам да знаете, че ще има много постижения занапред.

СНИМКИ: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP,BG
СНИМКИ: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP,BG