Полина Трифонова удължи олимпийското си щастие след 7-геймова драма

https://www.24chasa.bg/sport/article/10018562 www.24chasa.bg
Полина Трифонова е "омагьосала" топчето с надпис Токио 2020 по време на най-дългия мач в живота си - 115-минутната седемгеймова драма, завършила с българска победа и класиране във втория кръг на олимпийския турнир по тенис на маса за жени. СНИМКИ: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP.BG

Първият ден на Полина Трифонова на олимпийски игри бе изключително дълъг, изключително драматичен и с изключително щастлив край! Българката постигна втора победа на олимпийския турнир по тенис на маса за жени в Токио - инфарктен успех над Сара де Нуте (Люксембург) с 4:3 гейма (6:11, 11:6, 4:11, 8:11, 12:10, 11:9, 11:8), след като изоставаше с 1:3 и в точките в петата част.

Само 12 часа по-рано Полина надви друга Сара - французойката, състезаваща се за Камерун, Сара Анфу. С онзи успех с 4:1 гейма в предварителния кръг Трифонова записа първа победа за България на олимпийски игри от 33 години. Приказката на усмихнатото момиче от Кубрат продължи и с успеха в маратонския седемгеймов мач срещу Де Нуте, продължил цели 115 минути и завършил малко преди полунощ японско време.

Полина Трифонова е третият представител на България в тениса на маса на най-престижния спортен форум. А от годината на нейното раждане - 1992-а, страната ни не бе класирала олимпиец.

Българи играят още при дебюта на тениса на маса на олимпийски игри – в Сеул през 1988 г. Даниела Гергелчева се класира сред най-добрите 16, а Мариано Луков отпада в групите. Гергелчева стартира и на игрите в Барселона през 1992 г., но не успява да преодолее пресявките.

Във втория кръг на турнира по тенис на маса за жени в Токио Полина Трифонова ще срещне китайката, състезаваща се за Монако, Сяосин Ян. Срещата е в понеделник, 26 юли.