Стойчо Младенов, който пак пое ЦСКА: Всички като юмрук за "червената" звезда

https://www.24chasa.bg/sport/article/10023569 www.24chasa.bg
Стойчо Младенов

Стойчо Младенов даде първото си изявление като старши треньор на ЦСКА. В своя сайт Екзекуторът на "Ливърпул" се обърна най-вече към феновете.

"ЦСКА е кауза за цял живот - започна Младенов. - Откакто стъпих не "Българска армия" като млад футболист, до ден днешен се боря за нея. Боря се заедно с милиони фенове. Искам на всички да им стисна ръката. Аз не съм над вас, аз съм един от вас! В продължение на година и половина водихме битката за спасение на ЦСКА. Аз никога няма да забравя вашия плакат на едно вечно дерби, което по традиция спечелихме с 3:0. На него пишеше: "От огъня на вашата омраза, остава само пепелта! Нашата любов е вечна - винаги ще има ЦСКА." И днес сме по-живи от всякога.

Нашата цел е само една - да сме №1 в България! Да сме най-добрият български отбор в Европа! Така е било и така трябва да бъде! От името на мен и на моя щаб, който е изпълнен с шампиони от ЦСКА, обещавам, че ще работим денонощно мисията да успее. Без вас - 12-ият играч, няма да успеем. И в миналото съм го правил, правя го и сега - да бъдем единни като юмрук. Когато ЦСКА удари по масата, земята да се люлее. Работата е безкрайна. Магистралата, по която сме тръгнали - също. Напред за ЦСКА!".

Рано тази сутрин изненадващо цялото спортно-техническо ръководство на ЦСКА бе сменено. С постовете си се разделиха както старши треньорът Любослав Пенев, така и изпълнителният директор Пламен Марков, главният мениджър Стойчо Стоилов, пресаташето Владислав Василев и всички от треньорския щаб.

За нов наставник на "червените" бе назначен Стойчо Младенов, а за изпълнителен директор - Филип Филипов.