Епитропов: На оплюлите нашите на олимпиадата - наздраве и лека вечер

https://www.24chasa.bg/sport/article/10027298 www.24chasa.bg
Любомир Епитропов Снимка: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP.BG

Класиралият се за 1/2-финалите на 200 м бруст от програмата на олимпиадата в Токио български плувец Любомир Епитропов говори пред БНТ след серията си.

“Изключително се радвам, можех още повече, но съм доволен, че това време ме вкара в 1/2-финалите. За първи път слизам под 2,10 мин. Не мисля, че ще има някой път, в който да съм доволен 100 процента, освен ако не е световен рекорд.

Обемът работа, който свърших преди самата олимпиада като подготовката, бе съсредоточен специално за 200 метра бруст. Подобрихме малко подводното плуване.

За мен целта ми за тази олимпиада е изпълнена. Оттук нататък всяко едно по-предно класиране ще е добре дошло”, коментира Епитропов пред БНТ непосредствено след плуването си.

Плувният национал благодари специално на българската делегация в Токио. Епитропов реши за финал да жегне критиците на българските олимпийци, които по традиция се активират още след първите недобри резултати и започват да питат защо държавата харчи пари да праща спортисти на олимпиада, а резултати йок.

“Искам да благодаря на целия екип, който е тук, на цялата делегация, защото те са едни от малкото хора, които истиски ни подкрепят.

А на тези, които оплюха всички състезатели на тази олимпиада, мога само да им кажа наздраве и лека вечер, приключи Любо.

В серията на 200 м бруст той счупи националния си рекорд с време 2,09,68 мин. Старият бе 2,10,12 мин.

Епитропов ще плува в първата полуфинална серия, чийто старт е в 5,21 ч в сряда. Българинът е в I коридор.