Антоанета Костадинова върви към олимпийски финал и на 25 м - трета е след прецизната стрелба

https://www.24chasa.bg/sport/article/10031358 www.24chasa.bg
Антоанета Костадинова по време на прецизната стрелба от квалификациите на 25 м пневматичен пистолет на олимпийските игри в Токио. СНИМКА: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP.BG

Сребърната медалистка на 10 м въздушен пистолет Антоанета Костадинова заема трето място в квалификациите на 25 метра пистолет след прецизната стрелба на олимпийския турнир по спортна стрелба в Токио.

Антоанета постигна резултат 293 точки след трите серии от по 10 изстрела и беше изпреварена само от Зорана Арунович (Сърбия) с 296 точки и от защитаващата титлата си от олимпийските игри в Рио през 2016 г. Ана Коракаки (Гърция) с 294 точки.

На четвърто място след прецизната стрелба е рускинята Бацарашкина (292 т.), която грабна златния медал на 10 м въздушен пистолет от Антоанета Бонева с последния изстрел.

Мария Гроздева - двукратна олимпийска шампионка в дисциплината (Сидни 2000 и Атина 2004), е на 22-о място след прецизната стрелба с 288 точки. Участващата на седми олимпийски игри носителка на пет олимпийски медала българка започна с 94 в първата серия, след това продължи стабилно, придвижвайки се сериозно напред във временното класиране, но в последния си изстрел направи осмица, което я остави в по-задна позиция преди бързата стрелба. 

"Не е невъзможно да се пребори за финал, но ще бъде доста трудно. Ако беше направила последния изстрел и беше стигнала до 290, шансовете щяха да бъдат много, много добри", коментира личният треньор и съпруг на Гроздева - Валери Григоров.

Квалификациите на 25 метра пневматичен пистолет продължават утре с бързата стрелба. Първите осем се класират за финала.