Историята на Спорт Тото доказва - лятото е сезонът на късметите

https://www.24chasa.bg/sport/article/10032267 www.24chasa.bg

След толкова месеци на ограничения светът определено изглежда много по-интересен. Всички имаме желание да излезем навън, да усетим отново атмосферата на стотици събития, да живеем с всички сили. И ако бързо открием къде шансовете ни са успех са най-големи, това лято наистина изглежда ще е късметлийско.

Историята на Българския спортен тотализатор познава както много истории за печалба, така и прецеденти, които допълнително добавят онази “щипка забавление”, присъща за най-интригуващите игри.

Българският спортен тотализатор започва своята дейност с играта Тото 1 на 12 май 1957 г., а на 29 декември същата година стартира и играта “Тото 2 - 6 от 49“. Малцина знаят, че другата популярна игра “Тото 2 – 6 от 42” е въведена чак от 30-и тираж през 1995 г. Точната дата е 22 юли, което означава, че през изминалата седмица отбелязахме нейния 26-и рожден ден. Тогава тиражите се провеждат в събота, с две тегления и четири печеливши групи. Скоро те се присъединяват към останалите игри и неделите стават още по-любим ден в календара на българите. Прогнозната сума за тираж N 59 гони един милион лева.

Месец юли ще бъде запомнен и с още нещо - от 01.07.1996 година отпада ограничението за максимална сума на джакпота, чиито стойности до преди тази дата са спирали на 2 000 000 лв.

Историята на Спорт Тото е изпълнена с безброй непотърсени печалби, които биват пропуснати или поради небрежност при проверяване на числата или поради тривиалността на загубения фиш. Преди 11 години обаче се случва нещо наистина паметно: джакпотът в играта “Тото 2 – 6/49” продължава да расте, пред пунктовете се извиват опашки, чужденци пътуват до България, за да изпробват късмета си. И чудото става: на 17 юли пада най-големият джакпот до тогавашния момент в историята на Българския спортен тотализатор. Печелившата комбинация от 5, 25, 28, 39, 46 и 48 донася на един късметлия от Ловеч рекордните 6 575 225, 42 лв. Но притежателят на фиша не се появява в законово определения 45-дневен срок и така половината сума се превежда на Министерството на спорта, а останала част се добавя към следващия награден фонд в играта 6/49.

Следващите години джакпотът продължава да достига нови рекорди, а броят на тото милионерите непрекъснато расте. До този момент те са 117, а последният щастливец, който получи този приз, е от Плевен. Интересен е фактът, че това се случи в края на юни, а няколко седмици по-рано - в края на май 2021-а историята вече беше записала името на 116-ия тото милионер.

Затова и всички се питаме дали последните юлски дни няма да ни поднесат изненада и дали няма да има още една “уцелена шестица от тотото”. Прогнозната му сума вече се доближава до заветните 3 000 000, а шансовете за успех не са по-малко.

За да изпробвате късмета си, можете да посетите някой от тото пунктовете на Българският спортен тотализатор, разположен из цяла България. Едни от най-новите обекти се намират на територията на Плевен и Северния плаж в Бургас, както и специално открития пункт в рамките на Sofia Summer Fest. Във всеки от тях могат да бъдат открити и моментните лотарийни игри на лятна тематика – “Първа класа”, “Фреш”, “Кеш ”, „Островът на съкровището“, „Черната перла“. Независимо на коя игра сте фенове, припомняме, че с участието си вие помагате на Българския спортен тотализатор да подкрепя родните култура и спорт и всяко постижение от подобен характер е наситено с още повече положителни емоции и гордост. Защото Спорт Тото винаги дава повече!