Йосиф Миладинов: Мечтата ми е финал. Медал? Не ми се вярва, но би било неописуемо

https://www.24chasa.bg/sport/article/10032402 www.24chasa.bg
Йосиф Миладинов се е превърнал в истинска вълна по време на плуването в сериите на 100 м бътeрфлай на олимпийския басейн в Токио. СНИМКА: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP.BG

Класиралият се на полуфинал в плуването на 100 метра бътерфлай на олимпийските игри в Токио Йосиф Миладинов обяви, че голямата му мечта тук е финал. А медал би било прекалено хубаво и неописуемо, за да вярва, че ще се случи.

Миладинов постигна 6-о време (51,28 сек) от 55-има състезатели, а в своята серия победи своя идол Чад льо Кло (Южна Африка), с когото бяха в съседни коридори.

"Всичко се получи както трябва. Доволен съм от плуването си, надявам се утре да плувам по-добре. Също така се надявам да се класирам на финал. Най-вече да си подобря пипането при финиширането, да не стане като днес, защото днес не ми хареса. И всичко друго мисля, че ще е наред", бяха първите думи на Миладинов.

"Чувствам се много добре след първия си олимписки старт, всичко мина наред. Емоциите са положителни, успях да се класирам на полуфинал. Радвам се и ще продължа", допълни той.

Попитан колко под 51,28 секунди може да слезе, пловдивчанинът отговори: "Не знам колко по-добре ще мога да плувам, трябва да видя как ще се чувствам, как ще съм като цяло на сутрешното плуване."

Сериите в Токио се провеждат вечерта, а полуфиналите и финалите са сутрин, което се плувците определат като много по-трудно за организма, който не е напълно "събуден".

Според съотборника му в националния отбор Антъни Иванов, ако Йосиф преодолее трудностите на сутрешното плуване и слезе под 50,90 секунди, може да се пребори дори за медал. 

Вярва ли в това и самият Миладинов?

"Всичко е възможно, но лично аз не мисля, че ще успея да се преборя за медал. Ако го постигна, ще съм прекалено щастлив и едва ли ще имам думи да го опиша. Но се надявам първо да се класирам за финал - това сега ми е най-голямата мечта. Но дори да не успея, няма да съм разочарован", каза 18-годишният плувец.

Той разкри, че с треньора са решили да пропусне другата дисциплина, на която трябваше да участва в Токио - 100 м свободен стил. Причината е пълен фокус върху представянето на 100 м бътерфлай.