Сребърната Антоанета със златната усмивка: Не съм вярвала, че ще докосна толкова хора с успеха си

https://www.24chasa.bg/sport/article/10034286 www.24chasa.bg
Антоанета Костадинова на финала на 25 м пневматичен пистолет в Токио. Българката завърши на 4-о място в дисциплината, след като на 10 м въздушен пистолет извоюва сребро. СНИМКА: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP.BG

Нека и другите вземат медал, аз съм доволна от това, което взех, каза с усмивка българката за 4-ото място във втория си финал. А сега просто иска да си нагушка децата

Антоанета Костадинова напусна с широка усмивка и блясък в очите огневия рубеж в Токио. Без негативни емоции от изпуснатия голям шанс за втори олимпийски медал и 4-ото място на 25 м малокалибрен пистолет, след като влезе във финала с първи резултат и след като се движеше дълго с трети резултат. Тя просто се наслаждаваше на всичко, което й се случи. Разказа и за грешката, която даде кошмарно начало във финала на 25 м - с нула попадения в централната десетка.

"Не бях заела правилната позиция. И цялата ми първа серия - четири от петте ми изстрела бяха вдясно. По ръбчето на центъра - от 10,2 навътре. Близки, но не влизат. Това си е част и от късмета на финала. Оттам нататък успях да се събера - изненадващо и за мен дори. Защото обикновено като започнеш първа серия с нула, малко е трудно да продължиш. Случвало ми се е първа серия да е едно, да е две, нямам спомен да ми се е случвало и нула, но ето, че ми се случи. Но наистина съм много щастлива, че след това аз давах всичко от себе си и ми се получаваше в другите серии. Единствено една от предпоследните петички, където направих записах две, другите ми изстрели пак бяха 10,0 - 10,1. Късмет. Но нека и другите да вземат. Аз съм доволна от това, което взех. Нека да има медали за всички", заяви Антоанета с широка усмивка.

Сребърната медалистка на 10 м въздушен пистолет спечели първия и единствен досега медал за България на игрите в Токио.

Кое ще запомни най-силно от олимпийските игри?

"Емоцията. Не съм вярвала, че ще докосна толкова хора, затова че съм успяла. Още ми е много хубаво, много невярващо, много емоционално", отговори Антоанета.

А какво е първото нещо, което иска да направи, след като се прибере в България?

"Да си нагушкам децата", отговаря сребърната Антоанета със златната усмивка. А освен да ги нагушка, ще им занесе и олимпийски медал, на който да се радват всички заедно вкъщи. Както се радват и всички българи.