Волен Чинков с наряд от УЕФА

https://www.24chasa.bg/sport/article/10042279 www.24chasa.bg

Волен Чинков, който е от втора категория на УЕФА, ще свири "Рига" (Латвия) - "Хибърниънс" (Малта) от Лигата на конференциите в четвъртък. Помагат му Петър Джугански и Димитър Димитров. Четвърти е Станислав Тодоров, който няма пропуснато назначение в Европа в последните месеци от кариерата си. Пларент Котеря от Албания е съдийски наблюдател, а дежурен делегат е Елена Кобак от Русия.

Съдия от първа категория - Донатас Румшас от Литва идва за ЦСКА - "Осиек" от 20 часа на стадион "Васил Левски". Александър Радиуш и Довидас Судзиделис му помагат. Четвърти е Орестас Абрамавичиус. Михалис Кукулакис от Гърция е съдийски наблюдател, а Рената Томашова от Словакия е дежурен делегат.

Бившият член на изпълкома на БФС Иван Леков отива в Косово, където е дежурен делегат на "Прищина" - "Бодьо/Глимпт" (Норвегия).
Георги Йорданов пък е съдийски наблюдател на "Гент" (Белгия) - РФС (Латвия).

Двубоят "Локо" (Пд) - "Копенхаген" от 19 часа в четвъртък е поверен на шотландеца Никълас Уолш, който е във втора категория на УЕФА. Помагат му Дългас Потър и Калъм Спенс. Четвърти е Колин Стивън. Съдийски наблюдател е Мартин Хансон от Швеция, а дежурен делегат е Никола Костов от Северна Македония.

Мачът на "Лудогорец" в Атина срещу "Олимпиакос" бе поверен на шотландеца Робърт Мадън, който е от първа категория на УЕФА. Помагат му Дейвид Руум и Алън Мълвени, а четвърти е Крейг Нейпиър. Съдийски наблюдател е Ян Вилем Вегереф (Нидерландия), а кипърецът Адонис Прокопиу (Кипър).

В Шампионската лига и Лига Европа няма български назначения.