Михаил Касабов с "Лудогорец" в Атина

https://www.24chasa.bg/sport/article/10042298 www.24chasa.bg
Михаил Касабов

Изпълняващият длъжността президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов пътува с Лудогорец за Атина, където във вторник шампионите ще играят с "Олимпиакос" в третия квалификационен кръг на Шампионска лига.

За първи път толкова високопоставен член на управлението на БФС ще придружава "Лудогорец" в европейски мач.

"Лудогорец" замина с пълна група към гръцката столица, като в самолета се качиха всички картотекирани за Европа играчи. Добрата новина за Валдас Дамбраускас е, че няма играчи, които да се оплакват от контузии преди мача.

"Идва времето на лудите мачове, за да стигнем натам накъдето сме тръгнали ни трябва луд мач. Жребият не беше благосклонен към нас. Ако искаме да постигнем крайния успех, ни трябва луд мач, дойде време за герои. Надявам се, че тези момчета ще ни напомнят за онези луди вечери, в които се класирахме за груповата фаза. Такива неща като с Моци рядко се случват в живота, но пък през годините сме показали, че има момчета, които могат да се нагърбят с голямата отговорност", заяви изпълнителният директор на разградчани Ангел Петричев на летището.

"Мисля, че предстоят добрите дни. Няма да бъде лесно да стигнем дотам, където сме тръгнали. Със сигурност отборът се движи в правилната посока. И друг път съм имал възможността да кажа, че все още има неща, които трябва да се коригират. Посредата на пътя сме. В правилната посока сме. Отстраняването на отбор като Олимпиакос трябва да бъде свързвано с голямо геройство от страна на отбора. Те имат повече опит от нас в ШЛ, но защо не. Ние вярваме в тези момчета, че имат необходимите качества да изтеглят отбора на по-високо ниво. Вярвам, че може да направим една голяма крачка", каза още той.

"Олимпиакос" е най-трудният съперник досега, но отиваме за победа. Както "Лудогорец" се е надигравал с най-добрите в света, така ще го направим и утре. Шансовете са 50/50. "Олимпиакос" са добър отбър и няма да се защитават, както го правиха отборите досега. Ще станат хубави мачове за гледане от феновете. Надявам се да има повече голове от наша страна. Настроението е много добро. Всички знаем колко е важно да направим добър резултат в Гърция. "Олимпиакос" е голямо име, но и "Лудогорец" не е малко име. Излизаме и играем като равен с равен", сподели Кирил Десподов.