Боряна Калейн: Сбъднах детската си мечта. А на финала дано играя, както само аз умея

https://www.24chasa.bg/sport/article/10057973 www.24chasa.bg

Боряна Калейн, която се класира за финал на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Токио, обяви, че е сбъднала детската си мечта, но се надява да играе много по-добре по време на битката за разпределение на призовите места.

"Фактът, че съм на олимпийски игри, е сбъдната детска мечта. Откакто се помня като състезател - още от малка, винаги съм казвала, че искам да участвам на олимпиада. Това се сбъдна сега, заради което съм много щастлива. От друга страна беше много тежко състезание, много дълъг ден, с много трудности. Надявам за утрешния ден да покажа вече наистина какво мога, да си изиграя съчетанията, както само аз умея", коментира Боряна Калейн.

Българската грация вървеше пета след изиграванията с обръч, топка и бухалки, но получи по-ниска оценка на лента и влезе във финала с осми резултат.

"Лентата е най-трудният уред.  Не само защото е дълга 6 метра, но и защото се влияе от всички условия. От това, че е влажно, от това, че има климатици... Но не искам да се оправдавам. В залата има голямо течение и това създава допълнителна трудност за изиграването на съчетанията", разясни Калейн.

Финалът между най-добрите 10 е утре, като всички ще изиграят отново четирите си съчетания.