Треньорът на златната Стойка виждал бебенцето си само веднъж заради олимпийската мечта

https://www.24chasa.bg/sport/article/10060718 www.24chasa.bg
Борислав Георгиев е закачил лист с имена на съпругата си и трите им деца върху фланелката си, след като изведе Стойка Кръстева до олимпийската титла в Токио. СНИМКА: НАЙДЕН ТОДОРОВ

"Виви, Христо, Ивана, Гергана." Четири специални имена, написани върху лист хартия и закачени с олимпийски значки върху българска фланелка. 

Това бе визията на треньора на златната Стойка Кръстева - Борислав Георгиев, веднага след като българската боксьорка завоюва олимпийската титла в Токио. Получавайки медала си, Стойка бързо го окичи на врата на своя треньор, на когото нееднократно каза, че дължи всичко. 

Олимпийският медал си е за Кръстева, но и Борислав Георгиев бе закичен със свой своеобразен олимпийски златен медал - листчето с четирите имена - на съпругата му Виви, на по-големите му деца Христо и Ивана и на най-малкия член на семейството - Гергана. 

На въпрос от "24 часа" каква е историята зад листа с четирите имена Борислав Георгиев започна да разказва, а почти веднага се разплака...

"Това е другият златен медал. За да получиш нещо голямо в живота, трябва да се лишиш от друго голямо нещо. Аз се лиших от семейството ми. Имам бебенце на 40 дни, което съм виждам само един път. Гергана се казва. През цялата бременност на жена ми Виви почти не съм бил до нея...", каза през сълзи треньорът на олимпийската шампионка, говорейки за най-важните си хора. "Обещах на децата...", продължи да рони златни сълзи той.