Генсекът на БОК Белчо Горанов разговаря с Джани Инфантино

https://www.24chasa.bg/sport/article/10060731 www.24chasa.bg

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов разговаря с президента на ФИФА Джани Инфантино в залата по бокс. Швейцарецът връчи златния медал на Стойка Кръстева, но само на поднос. На разговора присъства и президентът на световната гимнастика Моринари Ватанабе, който е завършил висшето си образования в столичния ВИФ "Георги Димитров". 

Преди това Белчо Горанов се срещна и разговаря в Токио с новоизбрания член на Изпълкома на Международния олимпийски комитет Никол Хьовертс. Представителката на Аруба връчи златния медал на Ивет Горанова в каратето, а днес бе в залата за художествена гимнастика за да аплодира българския ансамбъл.

Горанов и Хьовертс са разговаряли по актуални олимпийски въпроси, засегната е и темата за съдийството и ощетяването на българския щангист Христо Христов в кат. 109 кг. Шефката в МОК е изразила позиция, че в това отношение са нужни безкомпромисни и стриктни мерки от страна на МОК за да не се допускат лобитата в международните спортни федерации да влияят на резултатите. Пример за това е боксът, който в Токио се организира от МОК и това предотврати традиционните неправди на ринга..