Руска милиардерша беснее след титлата на нашите гимнастички

https://www.24chasa.bg/sport/article/10062991 www.24chasa.bg

Всевластната шефка на руската художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова зави на умряло, след като нейните бяха оставени капо в този спорт за първи път от олимпиадата в Атланта през 1996 г., благодарение на България и Израел.

"Провеждането на състезанията бе пълен крах. Имаше повече протести, отколкото ансамбли. Това е позор, просто позор. Позор за съдиите, които избират. Не избират тези, които имат опит, а тези, които се огъват. И ги поканиха", започна да се оплаква милиардершата. Ирина Винер е съпруга на един от най-богатите руснаци Алишер Усманов, шеф на световната фехтовка.

"Съдиите са хора без опит. Техническият комитет - също хора, коиото или работят в световната федерация или са някакви организатори. Смятам, че това бе огромен провал за художествената гимнастика на олимпиадите. В Лондон и Рио имаше състезания, а сега - нямам думи", орева орталъка Усманова.

"Имаше статия "Как да се спре хегемонията на Русия в художествената гимнастика". Това бе призив, това и направиха. Вчера спряха Дина Аверина по най-наглия начин. Тя бе перфектна, не изпусна уред. Съдиите седяха и изчисляваха над 5 минути, за да се не е първа. Същото се получи и с ансамбъла на България. От събота знаех, че трябва да лазят на четири крака, за да не спечелят. И те нямаха груби грешки. След първото упраждение ни дръпнаха с 2 точки. А ние ги бихме на европейското в България. Бихме България в България. Щеше да е смешно, ако не е толкова тъжно", допълни тя.