Посрещнаха ансамбъла в Ичикава с 1050 знамена с ликовете на гимнастичките

https://www.24chasa.bg/sport/article/10067158 www.24chasa.bg
Диамантите от българския ансамбъл СНИМКА: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP.BG

По много вълнуващ начин бяха посрещнати гимнастичките от ансамбъл на България, спечелил злато на олимпиадата в Токио, в друг японски град - Ичикава. Това става ясно от пост във фейсбук на председателката на федеацията по художествена гимнастика Илияна Раева.

"Уникално посрещане

1050 знамена ни очакваха в Ичикава!

Те бяха нарисувани от децата на местния клуб. Имаше множество пожелания за успех на Олимпиадата, български знамена, гимнастички и уреди!

Заради ето такива кадри всичките усилия, труд и лишения си струват!
Българската делегация днес напусна олимпийското село и се отправи за свързания с Токио град Ичикава, където проведоха видео среща с ученици от местните училища!

Това, което видяха при посрещането в Ичикава, нашите момичета никога няма да забравят!

Посрещна ги кметът на Ичикава и гора от хиляди ръчно рисувани знамена с ликовете на българските гимнастички, с българското знаме, много поздравления и аплодисменти за играта и спечелената титла от нашите момичета!

Имаше и специално оформени красиви саксии с цветя, местни медии снимаха, а накрая домакините подариха на всеки един от нашата делегация сувенири за спомен.

Още при първия лагер на нашия отбор в Мураяма нарекохме Япония "Планетата на гостоприемството"! Не е само планета, цяла галактика е!
Японците са не просто хора със силен дух, отзивчиви и гостоприемни! Те са хора, които се прекланят пред трудолюбието и успеха, постигнат с труд и усилия!

Япония е уникална страна със стари традиции, които се предават от поколение на поколение. Тази държава е в състояние да бъде модерна, като същевременно никога не губи своята индивидуалност.

Понякога дори се изкушаваме да мислим, че японците са от друга планета или от бъдещето. Подходът им към обикновените неща ни кара да се чувстваме развълнувани и изумени.

Това, което Япония и японските домакини дадоха на българския национален отбор по художествена гимнастика е не просто гостоприемство и отношение, а е истинско усещане за това какво е уважение, признателност и истинска, неподправена любов!
БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ, ЯПОНИЯ, ТОКИО, МУРАЯМА„ ИЧИКАВА...!!!
РЕСПЕКТ!", гласи постът.